Ben je op zoek naar mooie, duurzame cadeaus?

Ben je dol op het geven van cadeautjes maar wil je wel dat deze op verantwoorde en Fairtrade wijze zijn geproduceerd? Dan ben je bij It’s a Good Thing aan het juiste adres. In onze webshop vind je een groot assortiment duurzame cadeaus die zorgen voor een dubbel goed gevoel. De gedachte achter It’s a Good Thing is namelijk dat niet alleen de ontvanger van een cadeau er een goed gevoel van moet krijgen, maar ook degene die het cadeau heeft gemaakt. Daarom verkopen we in de webshop enkel Fairtrade, duurzame cadeaus die gegarandeerd gemaakt zijn door mensen die daar een eerlijk salaris voor krijgen. Unieke Vazenof schalen van gekleurd glas uit Indonesië bijvoorbeeld, of unieke, handgemaakte tassen met prachtige borduursels. Al deze Fairtradecadeaus worden met veel zorg geselecteerd, waarbij we zowel letten op uiterlijk en kwaliteit als de (zeer belangrijk!) manier waarop het item geproduceerd is.

Neem contact op

Waarom is het geven van duurzame cadeaus belangrijk?

De wereld lijdt behoorlijk onder de enorme massaproductie die gaande is. Mensen consumeren steeds meer, willen altijd meer, beter en luxer. Het idee van Fairtrade cadeaus is dat je tenminste iets koopt dat op een eerlijke manier geproduceerd is, want nog steeds is het merendeel van wat je in de winkels koopt niet duurzaam geproduceerd. Dit kan betekenen dat et materialen voor zijn gebruikt die de bodem uitputten, maar ook (vrijwel altijd) dat de mensen die het product daadwerkelijk gemaakt hebben vreselijk onderbetaalt krijgen. Dit vindt It’s a Good Thing niet acceptabel, vandaar dat we alleen Fairtrade cadeaus aanbieden. Van al deze producten weten we zeker dat ze op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd zijn, en dat geeft een goed gevoel.

Shop nu
helder loodvrij kristal glas

Wanneer is iets duurzaam geproduceerd?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop iets duurzaam geproduceerd kan zijn. Onze grote collectie tassen uit Indonesië bijvoorbeeld, is met de hand gemaakt door mensen die daar een eerlijk salaris voor krijgen. Maar we hebben ook tassen die dichter bij huis worden geproduceerd, waarbij mijn gerecycled plastic gebruikt. Dit plastic zou anders weggegooid zijn en je weet nooit wat er dan mee gebeurd, oftewel waar het terecht komt. Dit plastic hergebruiken is de beste manier om te voorkomen dat het in de natuur terecht komt. Natuurlijk is het nog beter als we überhaupt geen plastic meer gebruiken, maar deze handgemaakte tassen zijn alvast een slimme zet naar het duurzamer inzetten van al dit soort materialen. In onze webshop vind je nog veel meer duurzame cadeaus, die allemaal hun eigen verhaal hebben. Heb je er vragen over? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je er namelijk graag alles over!

Neem contact op